מאגר פסקי דין

החזקת ילדים והסדרי שהות – מהי 'החלטה סופית' המקימה זכות ערעור; איזונים במתן רשות ערעור

בבית הדין הרבני הגדול ירושלים

תיק מספר:

1119499/5

בפני כבוד הדיינים:

הרב מיכאל עמוס

תאריך:

י"ג באייר התש"ף
7.5.2020

הנידון:

החזקת ילדים והסדרי שהות – מהי 'החלטה סופית' המקימה זכות ערעור; איזונים במתן רשות ערעור

צד א':

פלונית (ע"י ב"כ עו"ד אברהם אינדורסקי)

צד ב':

פלוני (ע"י ב"כ עו"ד ג'רמי שטרן)

החלטה

לאחר עיון בבקשת המערערת ובתגובת המשיב אני קובע כדלהלן:

א.         צודק בא כוח המשיב בדבריו כי הערעור דנן אינו ערעור שבזכות, החלטת בית הדין המדוברת אינה החלטה סופית ואופרטיבית המקימה זכות כזו.

נעיר כי גם בא כוח המערערת היה ער לספק, לפחות, בנוגע לזכות ערעור זו. אכן שלא במפתיע טען הוא כי ערעור בזכות יש כאן מחמת הקביעה "הסופית" שנכללה בהחלטה נשואת הערעור או הבקשה לרשות ערעור, אלא שבד בבד ובמקביל ביקש גם כי אם נקבע אחרת ניתן לו את רשות הערעור. ואכן הקביעה היא אחרת.

אמירה, קביעת עובדה או מדיניות בדבר דרך ניהולו של ההליך, הראיות או הדיונים שיש לקיים בו וכדו' – כל אלו עשויות להיות כשלעצמן "סופיות", אך אין הן החלטות סופיות המסיימות את ההליך עצמו ומובן שאין הן מקימות זכות ערעור.

למען הסר ספק נבהיר כי סיומו של הליך אומנם אינו בהכרח "סגירת התיק", החלטה סופית בבקשה מסוימת לקביעת משמורת או הסדרי שהות עשויה להקים זכות ערעור אף שהתיק עודנו פעיל ונדונות בו בקשות אחרות, ואף שהחלטות בעניינים אלה לעולם אינן סופיות במובן של סופיות הדיון, עשויות הן להשתנות בשל שינויי הנסיבות, אולם בנסיבות המסוימוות הקיימות בזמן נתון עשויות הן להיות החלטות סופיות.

מכל מקום הדברים אמורים בהחלטה אופרטיבית סופית בעניין שהוא נושאו של ההליך, בענייננו החלטה הקובעת משמורת או הסדרי שהות, לא בהחלטה סופית ככל שתהיה בעניין דרך ניהולו של ההליך או בעניין סעדי הביניים הניתנים לשם ההכרעה בו ולשם בירורו, וכזו היא ההחלטה המדוברת העוסקת בקביעה עקרונית בלבד בדבר הרחבת הסדרי השהות ובשאלת הצורך או אי הצורך בבדיקות ובחוות דעת אלו או אחרות לצורך ההכרעה המעשית והסופית שהיא היא הסעד העיקרי.

ב.         עם זאת וכאמור לעיל הבקשה הייתה גם למתן רשות ערעור ככל שנקבע כי אין כאן ערעור שבזכות. לעניין זה לא מצאתי כי בטענותיו של בא כוח המשיב יש בהכרח כדי לחסום אפשרות זו, אלא שיש בהם כדי להצדיק לפתוח את הפתח לערעור כזה כשהוא מצומצם בלבד – לא פרצה אלא פתח, שעומדת בו דלת בדמות הוראה על הפקדת ערובה נכבדת להוצאות המשפט ככל שייפסקו – הוראה שיש בה מלבד את עצם הבטחת ההוצאות, גם כדי לתת מענה ולהציב מחסום בפני האפשרות של ערעור סרק שנועד אך ורק כדי לעכב את ההליכים או להתיש את המשיב.

ג.          נוכח האמור אני קובע כי הערעור יישמע בכפוף להפקדת ערובה להוצאות המשפט שתעמוד על סך של 15,000 ש"ח ושתופקד עד ליום ח' בסיוון תש"ף (3.5.20).

אם לא תופקד הערובה האמורה עד למועד האמור ייסגר התיק. למערערת תעמוד כמובן, ובכפוף לתקנות הדיון, הזכות לערער על החלטתו הסופית והאופרטיבית של בית דין קמא, לכשתינתן החלטה כזו.

ד.         החלטה זו מותרת בפרסום בהשמטת פרטיהם האישיים של הצדדים.

ניתן ביום י"ג באייר התש"ף (7.5.2020).

                                              הרב מיכאל עמוס

נשארו שאלות? השאירו פרטים ונחזור אליכם:

תקופת הגירושין מלאה בסימני שאלה, ואין בעלי מקצוע רבים שיספקו לך תשובות לשאלות עוד קודם חתימה על ייצוג. לצורך הקלת התהליך ומתוך שליחות לסייע ככל הניתן ללקוחותינו, סיכמנו עבורך את השאלות שהתקבלו אצלנו בתקופה האחרונה, כדי לשתף ידע ולתת כתף בתקופה לא פשוטה. במידה ויש לך שאלה שלא מופיעה כאן, ניתן לפנות באמצעות הטופס שבתחתית העמוד, נשוב בהקדם עם תשובה מפורטת.

Top
נגישות

מדריך עשרת השלבים לתכנון הליך גירושין נכון

הירשמו עכשיו וקבלו את המדריך חינם

בהרשמה אני מאשר לקבל תכנים שיווקים ומידע.

טוען רבני לענייני גירושין - משה ליבוביץ

צרו קשר עוד היום

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

פרטים ליצירת קשר

פתח צ'אט
💬 זקוק לעזרה?
שלום 👋
אנחנו יכולים לעזור לך?